Brokolicový koláč z tvarohového těsta s vejci a sýrem
Usmála se na vás v supermarketu brokolice a zlákala vás ke koupi? Nyní se na ni díváte na kuchyňské lince a marně přemýšlíte, co z ní uvaříte? Máme pro vás tip – brokolicový koláč z tvarohového těsta. Je to dobré a je to i zdravé, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou.
Přichystejte si:
23 dkg hladké mouky, asi 13 dkg měkkého tvarohu (klidně i ve vaničce), 1/2 sáčku prášku do pečiva, asi 5 lžic mléka a 5 lžic rostlinného oleje a špetku soli.
Z uvedených ingrediencí si připravíte těsto, které necháte alespoň 1 hodinu odpočinout. Mezitím si uvaříte na růžičky rozebranou brokolici. S varem to nepřehánějte, úplně postačí 5 minut ve vařící vodě.
Příprava koláče
Po hodině odpočinku rozválíte tvarohové těsto do formy na koláče, kterou jste vymazali tukem. Rozválené těsto propícháte hustě vidličkou a na jeho plochu rovnoměrně rozprostřete nakrájenou brokolici smíchanou s nakrájenou cibulí. Osolíte, opepříte, zalijete 2-3 rozšlehanými vejci a posypete strouhaným tvrdým sýrem typu eidam či ementál. Máte-li rádi jiný sýr, fantazii se meze nekladou.
Brokolicový koláč upečete ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny při 180 stupňů Celsia.
Podávat můžete ještě horké, nebo po studenu.