Zlínmag.cz

Zlínmag.cz

pestré informace pro vás

Jídlo

Brokolicový koláč z tvarohového těsta s vejci a sýrem

Usmála se na vás v supermarketu brokolice a zlákala vás ke koupi? Nyní se na ni díváte na kuchyňské lince a marně přemýšlíte, co z ní uvaříte? Máme pro vás tip – brokolicový koláč z tvarohového těsta. Je to dobré a je to i zdravé, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Přichystejte si:

23 dkg hladké mouky, asi 13 dkg měkkého tvarohu (klidně i ve vaničce), 1/2 sáčku prášku do pečiva, asi 5 lžic mléka a 5 lžic rostlinného oleje a špetku soli.

Z uvedených ingrediencí si připravíte těsto, které necháte alespoň 1 hodinu odpočinout. Mezitím si uvaříte na růžičky rozebranou brokolici. S varem to nepřehánějte, úplně postačí 5 minut ve vařící vodě.

Příprava koláče

Po hodině odpočinku rozválíte tvarohové těsto do formy na koláče, kterou jste vymazali tukem. Rozválené těsto propícháte hustě vidličkou a na jeho plochu rovnoměrně rozprostřete nakrájenou brokolici smíchanou s nakrájenou cibulí. Osolíte, opepříte, zalijete 2-3 rozšlehanými vejci a posypete strouhaným tvrdým sýrem typu eidam či ementál. Máte-li rádi jiný sýr, fantazii se meze nekladou.

Brokolicový koláč upečete ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny při 180 stupňů Celsia.

Podávat můžete ještě horké, nebo po studenu.

Jak se vám líbí tento článek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zlínmag.cz
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.