Brokolicový koláč z tvarohového těsta s vejci a sýrem

Usmála se na vás v supermarketu brokolice a zlákala vás ke koupi? Nyní se na ni díváte na kuchyňské lince a marně přemýšlíte, co z ní uvaříte? Máme pro vás tip – brokolicový koláč z tvarohového těsta. Je to dobré a je to i zdravé, takže zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Přichystejte si:

23 dkg hladké mouky, asi 13 dkg měkkého tvarohu (klidně i ve vaničce), 1/2 sáčku prášku do pečiva, asi 5 lžic mléka a 5 lžic rostlinného oleje a špetku soli.

Z uvedených ingrediencí si připravíte těsto, které necháte alespoň 1 hodinu odpočinout. Mezitím si uvaříte na růžičky rozebranou brokolici. S varem to nepřehánějte, úplně postačí 5 minut ve vařící vodě.

Příprava koláče

Po hodině odpočinku rozválíte tvarohové těsto do formy na koláče, kterou jste vymazali tukem. Rozválené těsto propícháte hustě vidličkou a na jeho plochu rovnoměrně rozprostřete nakrájenou brokolici smíchanou s nakrájenou cibulí. Osolíte, opepříte, zalijete 2-3 rozšlehanými vejci a posypete strouhaným tvrdým sýrem typu eidam či ementál. Máte-li rádi jiný sýr, fantazii se meze nekladou.

Brokolicový koláč upečete ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny při 180 stupňů Celsia.

Podávat můžete ještě horké, nebo po studenu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Pokračováním užívání této stránky souhlasíte s použitím cookies. více informací

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít