Zlínmag.cz

Zlínmag.cz

pestré informace pro vás

JídloŽivotní styl

Dýňová polévka

Když se urodí hromada dýní, tak za chvíli nevíte, co s nimi. Jenže jen tak vyhodit na kompost je jich zase škoda, protože se dají zužitkovat v kuchyni. Taková dýňová polévka dobře chutná a uvařená je do půl hodiny.

Co budete potřebovat na přípravu dýňové polévky

  • Dužina z dýně zbavená semen přibližně o hmotnosti 300 g
  • Cibule
  • Mouka na zásmažku
  • Koření: mletý černý pepř, drcený kmín, sušený tymián a majoránka
  • Jedna středně velká brambora
  • Na dochucení: zeleninový, kuřecí nebo hovězí bujón v kostce
  • Olej, sůl

Postup přípravy

  • V kastrolu si na rozehřátém oleji zesklovatíte drobně nakrájenou cibuli. Přidáte polohrubou mouku na zásmažku (1 čajová lžička na porci polévky) a společně orestujete do zlatova.
  • Dýni oloupete, zbavíte semen a nastrouháte najemno. Přidáte ji k osmažené zásmažce a zalijete vodou. Máte-li vlastní zeleninový bujon, lze použít i ten.
  • Ochutíte solí, pepřem, kmínem, tymiánem a majoránkou. Lze také dochutit kupovaným bujonem v kostce.
  • Doplníte nadrobno nakrájenou oloupanou bramborou a přivede k varu.
  • Polévku dobře provaříte. Aspoň 20 minut.
  • A máte hotovo a můžete podávat.

👉👉👉 Přečtěte si: Jednoduchá dýňová marmeláda

Zdroj: autorský článek

Náhledové foto: Pixabay

Jak se vám líbí tento článek?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zlínmag.cz
Přehled ochrany osobních údajů

Tyto webové stránky používají soubory cookies, abychom vám mohli poskytnout co nejlepší uživatelský zážitek. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání, když se na naše webové stránky vrátíte, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webových stránek považujete za nejzajímavější a nejužitečnější.