Domácí rybí salát v majonéze
Máte rádi rybí saláty, ale nechutnají vám ty kupované? Ani se vám nedivím. Jsou poměrně šizené. V malé plastové vaničce máte asi tři lžičky něčeho, co se jako rybí salát tváří, ale ve skutečnosti má do něho hodně daleko. Připravte si ho doma. Bude vás to stát nákup těch správných ingrediencí a pak trochu námahy.
Kyselý rybí závitek je základem
Hlavní surovinou pro přípravu rybího salátu je kyselý rybí závitek se zelím a cibulí. Prodává se na váhu snad v každém obchodě. K výrobě dvou až tří porcí salátu vám postačí jeden závitek. Pak si budete muset koupit hotovou majonézu, mrkev, cibuli a hrášek. A můžete se pustit do výroby. Takže ještě jednou:
Co budete potřebovat na přípravu rybího salátu v majonéze
- 1 rybí závitek
- 1 cibule
- 1 středně velká mrkev
- 1 lžíce mraženého hrášku, případně sterilovaného
- 100 g majonézy (tj. 1 balení sáčkové)
- Sůl, pepř
Rybí salát v majonéze: Postup přípravy
- Rybí závitek rozbalíte. Maso nakrájíte na kousky a taktéž zelí a cibuli v něm zabalené překrojíte na menší kousky. Dáte do salátové misky.
- Do octem okyselené a cukrem oslazené vody, mírně osolené, dáte vařit mrkev. Tu si samozřejmě předem oloupete a překrojíte na čtvrtiny. Budete ji vařit do měkka. Před koncem varu k ní do vody přidáte na půlku překrojenou cibuli a tu také provaříte.
- Mražený hrášek uvaříte do měkka.
- Uvařenou mrkev a cibuli nakrájíte nadrobno a společně s hráškem přidáte k rybímu masu v salátové misce.
- Doplníte majonézou. Opepříte a případně dochutíte solí.
- Pak už jen stačí dát rybí salát v majonéze zaležet do chladu a podávat s pečivem.
👉👉👉 Přečtěte si: Chuck Norris oslavil 85. narozeniny
Zdroj: autorský článek
Náhledové foto: Canva + Pixabay

