Dýňová polévka
Když se urodí hromada dýní, tak za chvíli nevíte, co s nimi. Jenže jen tak vyhodit na kompost je jich zase škoda, protože se dají zužitkovat v kuchyni. Taková dýňová polévka dobře chutná a uvařená je do půl hodiny.
Co budete potřebovat na přípravu dýňové polévky
- Dužina z dýně zbavená semen přibližně o hmotnosti 300 g
- Cibule
- Mouka na zásmažku
- Koření: mletý černý pepř, drcený kmín, sušený tymián a majoránka
- Jedna středně velká brambora
- Na dochucení: zeleninový, kuřecí nebo hovězí bujón v kostce
- Olej, sůl
Postup přípravy
- V kastrolu si na rozehřátém oleji zesklovatíte drobně nakrájenou cibuli. Přidáte polohrubou mouku na zásmažku (1 čajová lžička na porci polévky) a společně orestujete do zlatova.
- Dýni oloupete, zbavíte semen a nastrouháte najemno. Přidáte ji k osmažené zásmažce a zalijete vodou. Máte-li vlastní zeleninový bujon, lze použít i ten.
- Ochutíte solí, pepřem, kmínem, tymiánem a majoránkou. Lze také dochutit kupovaným bujonem v kostce.
- Doplníte nadrobno nakrájenou oloupanou bramborou a přivede k varu.
- Polévku dobře provaříte. Aspoň 20 minut.
- A máte hotovo a můžete podávat.
👉👉👉 Přečtěte si: Jednoduchá dýňová marmeláda
Zdroj: autorský článek
Náhledové foto: Pixabay